به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی رحماندوست در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بیش از 30 میلیون کودک و نوجوان داریم که در سال 15 میلیون نسخه کتاب برای آنها منتشر میشود، این به خریدار برمیگردد که استقبال چندانی از کتاب نمیکند و نشان میدهد که سطح مطالعه پایین است.
وی با تأکید بر تأثیر گذاری دفاع مقدس بر ادبیات کودک و نوجوان و لزوم وارد شدن نویسندگان در این عرصه اظهار کرد: نمیشود کشور هشت سال در جنگی بسیار توانفرسا به سر ببرد و کوچهها هر روز پشتسر هم اسمهای قدیمی خود را از دست بدهند و نام شهیدی را بر تارک خود بنشانند و بچهها همه اینها را ببینند، آنوقت این هشت سال دفاع مقدس در ادبیات کودک و نوجوان ما نقشی نداشته باشد.
این صاحبنظر ادبیات کودک و نوجوان تصریح کرد: ما نویسندگان و شاعران کودک و نوجوان خواه ناخواه برای همراهی با مخاطبها و بچههای خودمان هم که شده، سعی کردیم با آنها همدردی کنیم، پس در زمینه ادبیات کودک و نوجوان ادبیاتی به نام دفاع مقدس وجود دارد.
وی بیان کرد: شخصا چندان موافق نیستم که عنوانهایی چون ادبیات انقلاب، ادبیات دفاع مقدس و ادبیات دینی را گونه یا قالب بدانیم دفاع مقدس اسمی است که بر یک سوژه گذاشته شده است.
وی افزود: گونه خود ادبیات کودکان و نوجوانان است، اما کلا باید گفت که رمانهای خیلی خوبی که در دوران جنگ و درباره آن برای نوجوانان نوشته شدند قابل توجه بودند، برای نمونه نویسندههایی چون محمدرضا بایرامی، حسین فتاحی، جعفر ابراهیمی و فرهاد حسنزاده هر کدام دو سه رمان در زمینه ادبیات دفاع مقدس دارند که این کم نیست.
رحماندوست با بیان اینکه در غرب هر سال هزاران کتاب منتشر میشود و ما گزیدههای آن را وارد کشور کرده، ترجمه می کنیم، افزود: توان ما با توان آنها قابل قیاس نیست، آنها بیش از سیصدسال سابقه داستاننویسی دارند در صورتیکه ما در این زمینه نوپاییم.
وی با نمونههای بسیاری از ادبیات کودک و نوجوان ما به زبانهایی غیر از فارسی ترجمه شده، دستکم آثار خود من تاکنون به 12- 10 زبان برگردانده شده اند، نمیگویم آثار ما در رتبهای است که بتوانیم بینالمللی شویم اما کارهای ارزشمندی داریم که قابل عرضه به زبانهای دیگر باشند.
کتابهای درسی دوران دبستان حاوی اشعار معروف مصطفی رحماندوست است که از جمله آنها می توان به "صد دانه یاقوت"، "من یار مهربانم"، "خوب و عزیزی، ایران زیبا" اشاره کرد.
نظر شما